Онлайн залози с букмейкъра Sportingbet

Sportingbet е британски букмейкър организиращ хазартни игри от разстояние. Компанията е публична и от няколко години насам, акциите и се продават свободно на Лондонската фондова борса.

Спортингбет е основана от Марк Бланфорд преди повече от шестнадесет години. През 2004 година от компанията придобиха права над Парадайз Покер. Към средата на 2006 година председателят на надзорния съвет на Sportingbet е задържан в Ню Йорк. Задържането на Питър Дикс е по нарежданена щата Луизиана, където хазартните игри са забранени. След този арест от компанията веднага анулират всички сметки на граждани на Луизиана и обявиха, че спират да приемат клиенти от САЩ за Покер. Месец след ареста пък за продан са обявени всички места собственост на компанията в Америка, както и домейните Sportsbook.com и Sports.com. Оттогава насам компанията се преименува на Sportingbet. През 2007 година всички играчи от Paradise Poker се мигрират към Спортингбет Покер, но в последствие марката Парадайз Покер се запазва, тъй като е твърде позната в Света.

През октомври 2012 година, Sportingbet бяха частично погълнати от друг голям букмейкър в лицето на Уилям Хил. Неофициално, сделката е била за 530 милиона паунда. Марката Спортингбет остава и се образува холдинга „GVC Holdings“. По последна информация акаунти в сайта на Спортингбет имат малко над 2,5 милиона души от над 200 страни от цял свят. Доказано е, че тези 2,5 милиона играчи извършват близо над 1 милион залози на ден (включително в казиното , покера , спортни залози и други).

Букмейкърът извършва своята дейност през няколко различни уеб сайта, като главния от тях е Sportingbet.com. Компанията предлага и така наречения франчайз, при който всеки независим оператор може да използва софтуера на Спортингбет. Един такъв франчайз сайт получава определена комисионна на регистриралите се и играли в него играчи.

Отдела за работа с клиенти е изграден в Ирландия, Коста Рика и Австралия, а централата на компанията е в Лондон. От няколко години Спортингбет са официален спонсор на „вълците“ от Уулвърхямптън, а преди няколко години спонсорираха и българския отбор на Славия.

SHARE